Αγίας Σοφίας 18, Θεσσαλονίκη
Close

Αντιμετώπιση διάσπασης ουρηθροπλαστικής

Φώτο 1
Φώτο 2
Φώτο 3

Πλήρης διάσπαση ουρηθροπλαστικής αμέσως μετά την επέμβαση για υποσπαδία (φωτο 1). Ο ασθενής προσήλθε για διόρθωση στον ιατρό Π. Αυτζόγλου, υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση με τη χρήση στοματικού βλενογόνου ως μοσχεύματος (φωτο 3). Έξι μήνες μετά την επέμβαση, επιβεβαιώνεται η πλήρης αποκατάσταση (φωτο 2).

Στένωση κυστεουρητηρικής συμβολής

Φώτο 1
Φώτο 2
Φώτο 3

Αποφρακτικός μεγαουρητήρας σε βρέφος 8 μηνών. Στη φωτο 1, το στενωτικό και υπερδιατεταμένο τμήμα του ουρητήρα. Έγινε αφαίρεση του στενωτικού τμήματος, ουρητηροπλαστική του διατεταμένου ουρητήρα κατά Hendren (φωτο 2) και μετεμφύτευση κατά Coen του ουρητήρα στην ουροδόχο κύστη, για ολοκλήρωση της ουρητηροπλαστικής (φωτο 3).

Με τον τρόπο αυτό, επιτεύχθηκε η κατάργηση της εξαιρετικά βλαπτικής στένωσης της ουρητηρικής συμβολής για τον σύστοιχο νεφρό και αποκαταστάθηκε πλήρως η ομαλή και ευχερής διέλευση των ούρων προς την ουροδόχο κύστη.

Μεγάλου βαθμού εξώμφαλος

Μεγάλου βαθμού εξώμφαλος σε νεογέννητο που αντιμετωπίστηκε χειρουργικά την 7η ημέρα μετά τη γέννησή του, αφού πρώτα εφαρμόστηκε στυντηρητική αντιμετώπιση με «ανάρτηση» του εξώμφαλου υπο μορφή silo. Η επέμβαση υπήρξε επιτυχής και η μικρή ασθενής εξήλθε την 7η μετεγχειρητική ημέρα, σε άριστη κατάσταση.

Γιγαντιαίο εκκόλπωμα ουροδόχου κύστης

Γιγαντιαίο εκκόλπωμα της ουροδόχου κύστης (παραουρητικό εκκόλπωμα του Hutch) με συνοδό κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση. Διενεργήθηκε εκτομή του εκκολπώματος (φωτο από τη διαδικασία κυστεοσκόπησης) και μετεμφύτευση του ουρητήρα κατα Cohen. Αντιμετωπίστηκε με επιτυχία. Με τον τρόπο αυτό αποφεύχθηκε η περαιτέρω εξέλιξη της ήδη υπάρχουσας βλάβης του σύστοιχου νεφρού.

Μεγάλη έκτοπη ουρητηροκήλη

Μεγάλου βαθμού έκτοπη ουρητηροκήλη σε βρέφος ενός έτους. Αντιμετωπίστηκε με κυστεοσκοπική σχάση – διάτρηση. Με τον τρόπο αυτό, δόθηκε λύση στις υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις του παιδιού και σταμάτησε η εξέλιξη της νεφρικής βλάβης του σύστοιχου νεφρού.

Υποσπαδίας και πλαστική ευθειασμού πέους

Φώτο 1
Φώτο 2

Οσχεοπεϊκός υποσπαδίας μετά από πλαστική ευθειασμού του πέους και εφαρμογή ελευθέρου μοσχεύματος ακροποσθίας (φωτο 1). Μετεγχειρητικό αποτέλεσμα αποκατάστασης σε δύο στάδια με μεσοδιάστημα 6 μηνών. Διενεργήθηκε ουρηθροπλαστική με σωληνοποίηση, για πλήρη αποκατάσταση του υποσπαδία (Φωτο 2).