Αγίας Σοφίας 18, Θεσσαλονίκη
09:00 - 21:00
English Flag
Bulgarian Flag
Close

Κάθε ηλικία, έχει τις δικές της παθήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν χειρουργικά. Ο νεογνολόγος ή ο παιδίατρός σας θα σας ενημερώσει εάν χρειάζεστε παιδοχειρουργό. Ο παιδοχειρουργός αντιμετωπίζει ως γενικός χειρουργός όλα τα προβλήματα τής παιδικής ηλικίας εκτός από τα εξειδικευμένα παιδοκαρδιολογικά, παιδοορθοπαιδικά, παιδονευροχειρουργικά, ΩΡΛ, κ.α, ενίοτε συνεργαζόμενος και με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων μέσα στο χειρουργείο, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ο παιδοχειρουργός Δρ. Παναγιώτης Αυτζόγλου, εκτός από τη γενική Παιδοχειρουργική, έχει μετεκπαιδευθεί και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική των παθήσεων του ουροποιητικού της νεογνικής, βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας και ειδικότερα στον υποσπαδία και στα ορθοπρωκτικές παθήσεις.

Η χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων αναλόγως της ηλικίας, συνήθως περιλαμβάνει:

Στα νεογνά,τις συγγενείς ανωμαλίες του ουροποιητικού όπως οι βαλβίδες της οπίσθιας ουρήθρας στα αγόρια, παθήσεις των νεφρών, των ουρητήρων, της ουροδόχου κύστης, ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων όπως ο υποσπαδίας, επισπαδίας, κάμψη πέους και η κρυψορχία.Επίσης παθήσεις όπως η υδροκήλη και η βουβωνοκήλη, η πυλωρική στένωση, η ομφαλοκήλη αλλά και άλλες σοβαρότερες παθήσεις του πεπτικού (διαφραγματοκήλη, εξώμφαλος, γαστρόσχιση, ατρησία οισοφάγου).Ειδικότερα στα κορίτσια, σύμφυση  μικρών χειλέων του αιδοίου, η κύστη του Nuck και η βουβωνοκήλη.

Στα βρέφη, η χειρουργική περιλαμβάνει συγγενείς και επίκτητες ανωμαλίες του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος, της κοιλιακής χώρας, του εντέρου, του πρωκτού και του ορθού.

Στα παιδιά, οι συνηθέστερες χειρουργικές παθήσεις είναι οι κήλες, οι φιμώσεις, η συστροφή όρχεος, η σκωληκοειδίτιδα.

Στους εφήβους, εκτός από την όψιμη χειρουργική αντιμετώπιση προβλημάτων των γεννητικών οργάνων για λόγους λειτουργικούς και αισθητικούς, ενδείκνυνται ηλικιακά επεμβάσεις όπως η σκωληκοειδίτιδα, η κιρσοκήλη, η συστροφή του όρχη, η φίμωση, υδροκήλη, η βουβωνοκήλη, η αποκατάσταση του σκαφοειδούς θώρακα, η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας.